Život na Halkidikiju se vraća u normalu

Posle katastrofalnog nevremena koje je pogodilo Halkidiki, a u kom je poginulo sedam osoba, život se polako vraća u normalu.

Nevreme je značajno oštetilo infrastrukturu u ovom delu Grčke, nakon čega je proglašeno vanredno stanje. Lokalne vlasti navode da je u većini mesta sada snabdevanje strujom i vodom normalno, a da se još neki mali problemi rešavaju.

U opštini Kasandra struja se uglavnom vratila, ali neki delovi Kalitee nemaju vodu zbog oštećenja jednog od tri bunara koji bi trebalo da bude popravljen u narednim satima.

Bez struje je još uvek i mala zona kod Polihrona, prenosi ANA.

"Problemi su sada minimalni, stvari se vraćaju u normalu", rekao je gradonačelnik Kasandre Jorgos Kiritsis.

Situacija je bolja i na Sitoniji. Predsednik ove opštine Kiparisis Deblas rekao je da struje ima 80 odsto objekata u Sartiju, kao i 90 odsto u Neos Marmarasu.

Ipak, dodaje, nekoliko turističkih objekata i restorana ima problema jer još nisu dobili struju ni vodu, uključujuči i turističke zone na obali.

"Dobili smo uveravanja od novog generalnog sekretara za civilnu zaštitu Nikosa Hardalijasa da će i to biti popravljeno večeras", rekao je Deblas.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи