Pravi Zaev, lažni Porošenko i fotografije Angele Merkel

Makedonski premijer Zoran Zaev slao je lažnom ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku fotografije Angele Merkel, objavili su mediji u Makedoniji, dan pošto je u toj državi objavljena vest da je grupa ruskih komičara "ubedila" Zaeva da komunicira sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom i ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

"Kao što sam dobio slike sa parade ukrajinske vojske od lažnog predsednika Porošenka ja sam slao slike Merkelove i slično. Ne znam tačno sa kim sam komunicirao", rekao je Zaev.

Zaev je u utorak priznao da je u tri navrata, u proteklih godinu dana, telefonom razgovarao sa lažnim bivšim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i prvim čovekom NATO-a Jensom Stoltenbergom, ali je odbacio mogućnost da zbog sadržaja tih konverzacija podnese ostavku.

"Žrtva sam svoje otvorenosti za komunikaciju", rekao je Zaev, navodeći da je "bilo propusta u procedurama", ali da niko iz njegovog kabineta zbog toga neće snositi odgovornost.

Suštinski, Zaev je u tri navrata sa lažnim Porošenkom i Stoltenbergom razgovarao o ključnim političkim pitanjima u Makedoniji, uključujući situaciju pred referendum o imenu te države, ruskom uticaju u Severnoj Makedoniji i statusu kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve.

"Isti prevaranti su uspeli ovo da urade sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a prevarili su i bivšeg britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija, generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, takođe i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana", rekao je Zaev medijima i našalio se da je makar "u dobrom društvu".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво