Ekološka katastrofa u Crnoj Gori, pomor ribe u Ćehotini i Vezišnici

Vest da je došlo do ekološke katastrofe na rekama Vezičnici i Ćehotini i velikom pomoru ribljeg fonda izazvala je ogorčenje stanovnika Pljevalja i celokupne javnosti. Građani Crne Gore s nestrpljenjem čekaju rezultate da se sazna ko je kriv za ekološki genocid.

Iz Sportsko-ribolovnog kluba "Lipljen" saopštili su da je došlo do pomora ribe u Vezišnici i Ćehotini i da je "vrlo očigledan krivac".  

Predsednik opštine Pljevlja Igor Golubović za CdM kaže da je obišao teren, da je jasno da je reč o ekološkoj katastrofi.

On poručuje da nadležni rade svoj posao i najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih nakon što se nedvosmisleno utvrdi ko je kriv.

"Ovo nas je sve uznemirilo. Bio sam na licu mjesta. To je katastrofa. Riblji svijet na potezu od nekoliko kilometara je stradao", ispričao je Golubović.

Prema njegovim rečima na licu mesta bila je državna inspekcija koja je izuzela uzorke i uginulu ribu, te će se uskoro znati ko je odgovoran za ekološki incident u Pljevljima.

Golubović napominje kako se čuje i da ima indicija da je za pomor ribe odgovorna "TE Pljevlja", ali ipak napominje da treba sačekati da se završi istraga i nedvosmisleno se dokaže ko je odgovoran za ovu katastrofu.

"Nadležni će pronaći počinioca koji će odgovarati za počinjeno", tvrdi Golubović za CdM.

Nezvanično, čelnici "TE Pljevlja" tvrde da se radi o sabotaži NN lica, koja su na ovaj način želeli da krivicu za ekološki genocid nad životnom sredinom svale na Elektroprivredu Crne Gore. 

Nakon incidenta na lice mesta su izašli predstavnici Službe za zaštitu životne sredine opštine Pljevlja, Opštinski inspektor za poljoprivredu, Republički ekološki inspektor za sjever Crne Gore iz Mojkovca kao i Republički inspektor za vode pri Upravi za inspekcijske poslove Crne Gore.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво