Istraga o najvećoj zapleni kokaina u istoriji SAD, uhapšen Kotoranin

Još jedan član posade iz Crne Gore uhapšen je u nastavku istrage o zapleni oko 18 tona kokaina na brodu "MSC Gajan".

Identitet uhapšenog nije zvanično saopšten, a prema saznanjima Dana, reč je o još jednom Kotoraninu.

Njegovo hapšenje usledilo je nakon niza veštačenja i saslušanja preostalih osumnjičenih, među kojima je većina državljana Crne Gore.

Odmah po pronalaženju droge na brodu uhapšen je Budvanin I. Đ., kako i Fonofave Tijasaga, koji su radili na brodu.

Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Nedugo zatim uhapšena su još četiri člana posade, od kojih trojica iz Crne Gore.

Iako je nakon prvog pretresa broda utvrđeno da se u kontejnerima plovila nalazi oko 16,5 tona kokaina, nakon nekoliko dana utvrđeno je da je kriminalna grupa ovim brodom pokušala da prokrijumčari 18 tona droge.

Jedan od direktora Carinske i granične kontrole SAD (CBP) Kasi Darst potvrdio je ranije da je ovo najveća zaplena narkotika u Americi.

"Danas mogu zvanično saopštiti da je CBP zaplenio istorijsku količinu kokaina u našoj 230 godina dugoj istoriji, sa uličnom vrednošću od oko 1,3 milijarde dolara", rekao je Darst za američke medije.

Jedan od zvaničnika DEA je saopštio da je brod krenuo iz Čilea u Evropu, da se zaustavljao u Peruu i na Bahamima pre nego što je stigao do Filadelfije.

Osumnjičeni, osim I. Đ. i Tisijage, negirali su sumnje istražitelja, tvrdeći da nemaju nikakve veze sa zaplenjenom drogom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи