Mostar "moguća opcija" za smeštaj porodica bivših džihadista

Ministarka za ljudska prava i izbeglice BiH Semiha Borovac izjavila je u Mostaru kako je centar za prihvat izbeglica BiH u severnom delu tog grada "moguća opcija" za smeštaj porodica bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države (ID) koje se vraćaju iz Sirije i Iraka.

Semiha Borovac je rekla da je Salakovac moguća opcija.

"Ako nemaju gde da borave na drugom mestu, moguće je da budu smešteni u ovaj centar", rekla je ministarka Borovac iz vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), prenosi Hina.

Semiha Borovac je tako odgovorila na novinarsko pitanje da li je Centar za prihvat izbeglica u Mostaru moguća lokacija za smeštaj porodica nekadašnjih terorista.

Pojasnila je kako procene o njihovom povratku iz Sirije i Iraka vodi ministarstvo bezbednosti u saradnji s partnerskim institucijama iz sveta.

Prema medijskim izvorima na području Sirije trenutno boravi oko 300 osoba poreklom iz Bosne i Hercegovine, a među njima je dve stotine dece.

Vlasti u BiH i bezbednosne agencije imaju informacije da je u zarobljeničkim logorima u Siriji najmanje 50 muškaraca koji su se borili u islamističkim terorističkim organizacijama i još toliko žena.

Ranije se nagađalo da je tamo i 80-oro dece čiji su roditelji iz BiH, ali prema sadašnjoj proceni njihov je broj znatno veći, čak 200 dece, navodi agencija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво