Istraga protiv britanskih vojnika zbog divljanja u Zadru

Pokrenuta je istraga o incidentima u Zadru u kojima su prošle nedelje učestvovali britanski vojnici, kažu u ambasadi te zemlje u Zagrebu.

Stotinak britanskih vojnika je na odmor u Zadar došlo iz Udbine, gde su učestvovali na međunarodnoj vojnoj vežbi s drugim pripadnicima NATO snaga.

Od prošlog ponedeljka učestvovali su u dvadesetak javnih izgreda, urinirajući po ulici, divljajući u kafićima, ne plaćajući račune, nabacujući se devojkama i vulgarno se ponašajući, narušavali su javni red i mir. Njih pet je na Prekršajnom sudu u Zadru dobilo novčane kazne.

"Britanska vojska postavlja najviše standarde ponašanja i očekuje od svojih pripadnika da se tih standarda pridržavaju u svakom trenutku. Svjesni smo medijskih izvještaja u kojima se spominju incidenti iz Zadra. U vezi s tim poduzeta je istraga", navodi se u odgovoru koji je Slobodna Dalmacija.

Istraga će morati da bude proširena i na nove incidente koje je u međuvremenu registroval zadarska policija, ali i one koje su građani prijavili.

Jedan od takvih incidenata, prema riječima, dogodio se prošlog vikenda.

"Četiri primjetno pijana ili možda drogirana vojnika upala su u dvorište jedne privatne kuće u Petrčanima. U tom trenutku u dvorištu se nalazio trogodišnji dječak, sin vlasnika kuće. Jedan od vojnika prišao je djetetu i pokušao ga dohvatiti. U tom trenutku na njega je nasrnuo djetetov otac i zadao vojniku nekoliko snažnih udaraca. Nakon očeva napada četvorica britanskih vojnika udaljila su se iz dvorišta u nepoznatom smjeru", ispričao je predsednika Mesnog odbora Petrčane Velibor Čubrić.

Zadarska policija primila i prijavu trojice 19-godišnjaka koje je u noći s četvrtka na petak (26. na 27. jun) napala grupa pijanih britanskih vojnika i nanela im lakše telesne povrede.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво