Održana komemoracija Momiru Bulatoviću

U plavoj sali Srpske kuće u Podgorici održana je komemorativna sednica povodom smrti bivšeg predsednika Crne Gore i premijera SRJ Momira Bulatovića. Delegaciju Srbije predvodi ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj političara, državnika i građana. Pored lidera opozicije, prisustvovao je i predsednik parlamenta Ivan Brajović, piše portal CDM.

Sa komemorativnog skupa poruka – svime što je radio, izmakao se iz kaljuge savremenog doba.

"Danas i oni koji su te kleli i optuživali za sve, a najviše za navodnu nespremnost da se u ovom prljavom političkom ringu boriš svim nedozvoljenim sredstvima, priznaju da si bio u pravu i da je samo takva politika časna i za narod i da su samo takvi političari svenarodni i svevremeni", istakao je Emilo Labudović, izvršni direktor Srpske kuće u Podgorici.

Delegaciju Republike Srbije predvodio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je položio venac u ime predsednika Aleksandra Vučića i Vlade. 

Ministar odbrane je rekao da je Momir Bulatović svojim životom zaslužio zahvalno sećanje.

"On je čovek koji, kada je počeo građanski rat u bivšoj Jugoslaviji, nije oklevao da stane uz svoj narod. On je čovek koji, kada je počela agresija na SR Jugoslaviju, nije tražio opravdanja da se skloni pred NATO paktom, već je opet bio uz svoj narod. I kada su razbijali braću, opet je bio uz svoj narod. Zato je svojim životom zaslužio zahvalno sećanje. A Srbija pamti dobro, pamti zlo i svakom vraća po životu i po zasluzi", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je izjavio saučešće porodici Momira Bulatovića na gradskom groblju u Podgorici. 

Poslednju počast Momiru Bulatoviću u Podgorici odala je i delegacija Socijalističke partije Srbije, koju su činili visoki funkcioneri Vladan Zagrađanin, Nikola Šainović, Predrag Marković i predsednik omladine SPS Uglješa Marković.

Istovremeno je u Beogradu, u "Kombank dvorani" održana komemoracija Bulatoviću. Prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić. 

Sahrana će se obaviti u 15 sati u Kučima.

Momir Bulatović preminuo je u nedelju u Kučima u 63. godini, najverovatnije od srčanog udara. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво