Meta traži od političara da prođu test mentalnog zdravlja

Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da albanski političari, posebno oni koji se nalaze na najvišim državnim funkcijama treba da prođu kroz test stanja mentalnog zdravlja.

Meta je, govoreći o političkoj krizi u Albaniji, istakao, između ostalog, da je lično spreman da uradi test na narkotike.

"Oni koji pretenduju da budu na političkim funkcijama, posebno oni koji su na čelu najvažnijih državnih institucija, obavezno moraju da prođu test stanja mentalnog zdravlja", rekao je Meta, preneli su albanski mediji.

Upozorio je da višemesečna politička kriza u toj zemlji zahteva rešenje i poručio da je u interesu Albanaca, koji žele da ostvare svoje pravo na izbor da, opšti izbori, uključujući i predsedničke, budu održani 13. oktobra.

Meta je rekao da je spreman da se suoči sa socijalistima aktuelnog premijera Edija Rame, koji su, kako kaže, već otvorili procedure za njegovo smenjivanje.

"Ja ću se kandidovati za predsednika, a Rama nek objavi kandidaturu koga želi i to će rešti ovu krizu", rekao je Meta, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

Rekao je da ne traži da Rama ode sa premijerske pozicije, ali je istakao da u Albaniji postoji "paralelna država".

Zahvalan je, kako je istakao, Albancima koji nisu upali u zamku građanskog sukoba.

"To nije nova zamka, to je zaplet koji nije zasnovan na principima demokratije, niti na vrednostima EU i NATO-a kojima je u srcu demokratija. To je zamka zasnovana na principima 'dubokog stanja' čiji je cilj potpuno zarobljavanje države", ocenio je Meta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво