Meta traži od političara da prođu test mentalnog zdravlja

Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da albanski političari, posebno oni koji se nalaze na najvišim državnim funkcijama treba da prođu kroz test stanja mentalnog zdravlja.

Meta je, govoreći o političkoj krizi u Albaniji, istakao, između ostalog, da je lično spreman da uradi test na narkotike.

"Oni koji pretenduju da budu na političkim funkcijama, posebno oni koji su na čelu najvažnijih državnih institucija, obavezno moraju da prođu test stanja mentalnog zdravlja", rekao je Meta, preneli su albanski mediji.

Upozorio je da višemesečna politička kriza u toj zemlji zahteva rešenje i poručio da je u interesu Albanaca, koji žele da ostvare svoje pravo na izbor da, opšti izbori, uključujući i predsedničke, budu održani 13. oktobra.

Meta je rekao da je spreman da se suoči sa socijalistima aktuelnog premijera Edija Rame, koji su, kako kaže, već otvorili procedure za njegovo smenjivanje.

"Ja ću se kandidovati za predsednika, a Rama nek objavi kandidaturu koga želi i to će rešti ovu krizu", rekao je Meta, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

Rekao je da ne traži da Rama ode sa premijerske pozicije, ali je istakao da u Albaniji postoji "paralelna država".

Zahvalan je, kako je istakao, Albancima koji nisu upali u zamku građanskog sukoba.

"To nije nova zamka, to je zaplet koji nije zasnovan na principima demokratije, niti na vrednostima EU i NATO-a kojima je u srcu demokratija. To je zamka zasnovana na principima 'dubokog stanja' čiji je cilj potpuno zarobljavanje države", ocenio je Meta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 02. jul 2019, 13:14) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Provera mentalnog zdravlja se vrši za nas vozače ali za političare ne.