Jedna žrtva eksplozije u zgradi u Beču

U ruševinama dela zgrade u kojoj se juče kasno posle podne u Beču dogodila eksplozija pronađeno je telo žene koja nije preživela nesreću.

Vatrogasne i policijske jedinice uspele su tokom noći da lokalizuju dve osobe ispod ruševina. Telo stradale žene je pronađeno, a za drugom osobom se i dalje traga.

Ukupno 14 osoba je povređeno u eksploziji, od kojih dvoje teško.

Jedan od dvojice povređenih muškaraca zadobio je povrede opasne po život, ali su lekari uspeli da ga stabilizuju tokom noći. Drugi muškarac zadobio teške posekotine od stakala koja su pala na njega.

Eksplozija se najverovatnije dogodila između drugog i četvrtog sprata, u zgradi u kojoj je bilo 22 stana i 42 prijavljene osobe.

U toku noći vatrogasci su među ruševinama pronašli beživotno telo žene. Lokalizovana je još jedna osoba, koja ne daje znake života.

Tokom cele noći je policija tragala za tri nestale osobe, najpre "ručno", a potom i uz pomoć mehanizacije.

Portparol vatrogasaca Kristijan Fajler kaže da su spasioci prinuđeni da se probijaju kroz velike količine šuta, na ulici i u zgradi.

Pretpostavlja se da je nesreću izazvao pokvareni kotao za grejanje na gas. Susedi pričaju da su čuli jaku eksploziju, koja je potresla sve u okolini od 100 metara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво