Republika Srpska zabranila uvoz sveže višnje iz Hrvatske

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 11.250 tona sveže višnje, poreklom iz Hrvatske, zbog povećane količine ostataka pesticida.

"Prilikom pregleda pošiljke, u analiziranom uzorku višnje, utvrđeni su ostaci pesticida Carbendazim (1,225 mg/kg), što je iznad propisanog maksimalnog nivoa ostataka (MRL = 0,5 mg/kg 0,6125 mg/kg). Rešenjem fitosanitarnog inspektora zabranjen je uvoz pošiljke spornog voća", saopšteno je iz entitetskog Inspektorata.

Uvozniku je, kako se dodaje, uručeno obaveštenje o rezultatima analize i dat rok od tri dana za izjašnjavanje o prihvatanju rezultata analize ili podnošenju zahteva za superanalizu, prenosi Kliks.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво