Velika zaplena oružja i municije u Crnoj Gori

Policija u Nikšiću i Podgorici, u odvojenim aktivnostima, pretresima na teritoriji oba grada pronašla je i oduzela 20 komada oružja, 926 komada municije i druge predmete. Četiri osobe su priveli, a protiv jedne su podneli krivičnu prijavu.

U saopštenju Uprave policije Crne Gore kaže se da su službenici CB Podgorica su preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbednosno interesantnih lica pretresima na više lokacija pronašli i oduzeli 13 komada vatrenog oružja (od čega dve automatske puške, pet pušaka i šest pištolja), 778 komada municije različite vrste i kalibra, kao tri okvira, dve opruge, osam zatvarača i dva gasna cilindra za automatske puške, pribor za čišćenje i mobilni telefon.

Osim toga, službenici Centra bezbednosti Nikšić su preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posedu, na tri lokacije pronašli i oduzeli sedam komada oružja i municiju.

"Pretresima lokacija koje koriste M.Đ. (56), R.K. (48) i R.K. (78), sva lica iz Nikšića, službenici CB Nikšić su pronašli i oduzeli pušku italijanske proizvodnje, tri lovačke puške, revolver, vazdušnu pušku marke 'IŽ 38', lovački karabin i 148 komada municije različite vrste i kalibra",  navodi se u saopštenju.

O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv R. K. (78) podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi veštačenja nakon čega će se tužilac izjasniti o pravnoj kvlaifikaciji dela u odnosu na pronađeno oružje kod druga dva lica.

Iz Uprave policije su podsetili da je policija u Plavu i Nikšiću prethodnih dana pronašala i oduzela 15 komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije. Protiv dva lica je podneta krivična prijava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво