Britanski "tajfuni" sleteli u Crnu Goru

Državni sekretar za odbranu Velike Britanije, lord Hau u poseti je Crnoj Gori. Sa njim su stigla i dva borbena aviona tipa "jurofajter tajfun".

Zamenik predsedavajućeg Doma lordova i državni sekretar za odbranu Velike Britanije lord Hau će se sastati sa predsednikom Vlade Duškom Markovićem i zvaničnicima Ministarstva odbrane.

Kako je saopšteno iz britanske ambasade, s lordom su stigla i dva borbena aviona tipa "jurofajter tajfun", koji su stacionirani na aerodromu "Knjaz Danilo" u Golubovcima, prenosi RTCG.

"'Jurofajter' je manevarski, višenamenski, dvomotorni lovački avion. Poseta lorda Haua i borbenih aviona predstavlja još jedan primer uspešne saradnje između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore", piše u saopštenju.

broj komentara 16 pošalji komentar
(četvrtak, 27. jun 2019, 09:00) - anonymous [neregistrovani]

Evropa stabilna i snažna????

Jao Bože, na kojem svetu živiš bre????:-)))) Pa dođi malo ovamo, u "Evropu" pa da vidiš i koliko su stabilni i koliki su "snažni". Ne znaju ni šta će ni gde će, ni kako još EU na okup da održe jel je Brisel već svima dolijao.

(četvrtak, 27. jun 2019, 01:46) - anonymous [neregistrovani]

@@__na __@NATO savez

Ocigledno niste razumeli sta sam napisao. Nisam nigde rekao da ce Srbija ratova i osvajati bilo sta.
Ali, vara se svako ko misli da bi Srbi sedeli srkstenih ruku u slucaju napada. To je poenta mog komentara i odnosi se uglavnom na neke iz susedstva koji su ubedjeni da ce uz Nato uspeti ono sto nisu uspeli ni sa Austrougarskom ni sa Hitlerovom Nemackom.
Oni o tome otvoreno govore.
Pa ako vec otvoreno govore o tome, cisto da imaju na umu kako su se takeve avanturice, a bilo ih je dve, uglavnom zavrsvale...

(sreda, 26. jun 2019, 22:35) - anonymous XS [neregistrovani]

@__na __@NATO savez

A ti imaš "vlažanu" iluziju o nekim pretpostavkama koje ti se nikada neće ostvariti..Evropa je stabilna solidarna i dugo će živeti u miru jer su bivši neprijatelji i prijatelji prestali ratovati i ujedinili se dok ti pametuješ tu iz neke fotelje.

(sreda, 26. jun 2019, 20:29) - anonymous [neregistrovani]

@NATO savez

Neki u sus(j)edstvu i dalje imaju vlazne snove, da ce uz pomoc nato-a uspeti ono sto nisu uspeli ni uz pomoc Austrougarske, ni uz pomoc Hitlerove Nemacke.
Imajte na umu jednu istorijsku cinjenic. Kad god ste udarili na Srbiju, bez obzira koliko mocne saveznike ste imali, vrlo brzo bi vam Beograd bio glavni grad...Valjda ste iz svega toga izvukli neke pouke, da ne bude treca sreca?

(sreda, 26. jun 2019, 11:09) - anonymous [neregistrovani]

A sad se

Utrkuju ko ce ih pre docekati Hasim ili Milo...

(sreda, 26. jun 2019, 10:07) - anonymous [neregistrovani]

Cojstvo

Dok god Milo odlucuje da vlada a vlada vec29.god.ovako ce biti.Nije kriv nas bratski crnogorski narod nego njegova svita.Ovi sto su nam unistili i rasparcali zemlju sad sa borbenim avionima dolaze u zvanicnu posetu.Pre toga radar ka Srbiji napad na SPC sve je jasno ko stoji iza napada na Srbiju.Samo svaki dan jos dolivaju ulje na vatru.

(sreda, 26. jun 2019, 09:03) - anonymous [neregistrovani]

NATO savez

Steže se obruč oko Srbije, jedinog saveznika Rusije u Europi.

(sreda, 26. jun 2019, 08:32) - Радан [neregistrovani]

Јако пријатељство и сарадња....

кад мора да долази са борбеним авионима.

(sreda, 26. jun 2019, 08:08) - anonymous [neregistrovani]

Narodna poslovica

Ko neće brata za brata, taj hoće tuđina za gospodara.

(sreda, 26. jun 2019, 06:14) - Rajt [neregistrovani]

Kratka pista

Nisam znao da jurofajter ima mogucnost vertikalnog sletanja...