Republika Srpska dobija Žandarmeriju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odlučilo je da reorganizuje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbednosne izazove sa kojima se Srpska suočava, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcionisanja, Jedinica za podršku promeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP-a, prvenstveno mladim policajcima koji su obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji. Dodaju da je za uspostavljanje rezervnog sastava potreban duži vremenski period te da povlače članove koji se odnose na rezervni sastav policije, javlja RTRS.

Iz Ministarstva navode da dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizovanim snagama mogu da odgovore u budućem periodu na bezbednosne izazove koji će biti stavljeni pred policiju.

"S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske, koji se nalazi u proceduri u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije", saopšteno je iz MUP-a Srpske, prenosi RTRS.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova u budućem periodu ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво