Nevreme s gradom stiglo u Hrvatsku, grom zapalio kuću

Nevreme praćeno gradom stiglo je popodne u hrvatsko Zagorje. Grad je padao u Kumrovcu i na tuheljskom području, u Krapini, javljaju hrvatski mediji. Jedna osoba povređena Zagrebu u požaru koji je, nakon udara groma, izbio na krovu kuće.

Zbog nevremena i jake kiše u Zagrebu, vatrogasci su tokom popodneva i večeri morali da intervenišu na više od 30 lokacija, uključujući i naselje Retkovec gde je jedna osoba povređena u požaru koji je, nakon udara groma, izbio na krovu kuće, prenosi Indeks

Jednosatno olujno nevreme i obilna kiša u Sisku večeras su napravili veliku štetu - vetar je rušio drveće, a voda je stvorila probleme u dva podvožnjaka i prodrla u nekoliko podrumskih stanova, prenosi Indeks.

Navodi se da je oluja u Rimskoj i Lađarskoj ulici, kao i na sisačkoj Šetnici uz reku Kupu iščupala nekoliko stoletnih kestena i lipa zajedno sa korenjem, pri čemu su stradale terase ugostiteljskih objekata, oštećeno je i nekoliko automobila, a od udara groma nekoliko velikih stabala je raspolućeno. 

Hrvatski Telekom je svojim korisnicima SMS-om poslao poruku sledećeg sadržaja: "Danas se po najavi DHMZ-a očekuju jaka grmljavinska nevremena na području Karlovačke županije, Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske te Primorsko-goranske županije. Ukoliko vaše područje bude zahvaćeno nevremenom, isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice i time zaštitite svoju telekomunikacijsku i elektroničku opremu". 

Držžavni hidrometeorološki zavod u subotu je izdao narandžasto upozorenje za veći deo Hrvatske - riječku, karlovačku, zagrebačku i osječku regiju.

Na pomenutim područjima očekuju se veće količine padavina u kraćem vremenu, odnosno izražženiji pljuskovi s grmljavinom i mogućim gradom. 

Na Fejsbuk stranici meteo službe Severe Weather Europe objavljeno je kako su na severu Italije, u Sloveniji i Hrvatskoj u subotu poslepodne i uveče mogući grad, jaki i opasni vetrovi, obilne padavine, ali i pijavice.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије