Dodik se sastao sa Lukašenkom u Minsku

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Minsku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom koji je rekao da Belorusija i BiH mogu imati mnogo razvijenije odnose i da je u vezi sa tim veoma značajna poseta Dodika, objavila je Belta, prenosi RTRS.

Beloruski predsednik je naglasio da je počastvovan zbog posete Dodika Minsku, podsetivši na njihov susret pre 19 godina u Izraelu.

"Žalosno je što se retko sastajemo, ali je dobro da smo se konačno sreli i to u pravo vreme", naglasio je Lukašenko.

Dodik je izjavio da ceni napore Lukašenka koji čini sve da Belorusija bude stabilna i prosperitetna zemlja.

Na sastanku sa novinarima, Dodik je izjavio da je sa Lukašenkom razgovarao o bilateralnoj saradnji, kontaktu u oblasti novih tehnologija, a fokus je bio i na političkim pitanjima.

"Zajedničko mišljenje je da je najvažnija stabilnost", istakao je Dodik.

Zahvalio je beloruskom predsedniku na pozivu da prisustvuje ceremoniji otvaranja Evropskih igara na kojim učestvuje i tim iz BiH.

Dodik je poželio uspeh beloruskom timu na predstojećim sportskim takmičenjima i preneo Lukašenku svoje utiske o Minsku, naglasivši da je lep i čist grad.

Milorad Dodik se prethodno sastao sa predsednikom Vlade Belorusije Sergejem Rumasom, sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje.

Dodik i Rumas su ocenili da je potrebno unaprediti saradnju BiH i Belorusije, kao i da za to postoje sve pretpostavke.

Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Belorusije, gde se otvaraju mogućnosti za uspešnu saradnju na obostranu korist.

Sastanku su premijerom Belorusije prisustvovali su i savetnici hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Damir Džanko i Slaven Kovačević.

Dodik se sastao i sa potpredsednikom Vlade Belorusije Igorom Lišenkom.

Dodik je danas započeo je trodnevnu posetu Belorusiji.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво