Sinđelić pobegao u Crnu Goru, traži azil

Glavni crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine, stigao ilegalno u Crnu Goru i da je zatražio politički azil.

Milivoje Katnić je rekao da su Aleksandru Saši Sinđeliću više od petnaest dana stizale stalne, konkretne pretnje da će biti ubijen, prenosi RTCG.

"Sinđelić je preko staza, mimo graničnog prelaza i redovnih prelaza bežao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama i telu. Saopštio je graničnim organima, odnosno inspektorima u Rožajama da je u ozbiljnom progonu i da je bio primoran da napusti Srbiju", rekao je Katnić.

Istakao je da je Sinđelić želeo da razgovara i sa crnogorskim Specijalnim državnim tužilaštvom.

Katnić je rekao i da će nakon istrage znati kako će dalje postupiti.

"Ono što je činjenica je da je u Crnoj Gori i da je izjavio da traži politički azil i da je progonjen u mestu stanovanja. Inače, on je otac četvoro dece. Žena mu je pred porođajem ili se porodila, a on je u situaciji da je u Crnoj Gori i da mora da beži. Isključivo zbog toga što je morao da svedoči pred sudom u Crnoj Gori", naveo je Katnić.

"Mislim da će ova država i civilizovano društvo rešiti problem u skladu sa zakonom", dodao je Katnić.

Aleksandar Saša Sinđelić je svedok saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori.

Još tokom suđenja, odbrana optuženih je pokušala da ospori Sinđelićev kredibilitet, tvrdeći da je reč o osobi koja nije pouzdana, da radi za razne strane službe i da je kompletna njegova priča o pripremi državnog udara namontirana, podseća RTCG.

Viši sud u Podgorici je, nakon višemesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svedočenja, koji su potvrđeni dokazima iz istrage.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво