Savetnica crnogorskog ambasadora: Zapalila bih hram u Podgorici

Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj Mirna Nikčević, napisala je na svom fejsbuk nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo". Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da stavovi Mirne Nikčević ne odražavaju stavove tog ministarstva.

Nikčevićeva, inače savetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na toj društvenoj mreži o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala:"Iskreno, zapalila bih taj Hram i sva goveda tamo".

U odgovoru na primedbu izvesne Irene da je bila u manastiru Dajbabe, Nikčević odgovara da je išla tamo, kako kaže, "da se zaj****a sa popovima mrznim...", i poručuje sagovornici:"Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih".

Sabor je, inače, sazvan u subotu u znak protesta zbog najavljenog oduzimanja imovine, odnosno hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva je saopšteno da stavovi i komentari Mirne Nikčević savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore.

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti potrebne mere kako bi ubuduće sprečilo ovakvu vrstu oglašavanja diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima zemlje.

Na fejsbuku Mirna Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski sabor, pri čemu ona, njene pristalice i oponenti razmenjuju brojne uvrede.

Objava o spaljivanju hrama obrisana je sa fejsbuk stranice Mirne Nikčević.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи