Zvizdić: Dačićeva izjava šovinističko-militaristička

Izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u Laktašima da "BiH nije, niti će biti muslimanska" odlazeći predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić ocenio je kao "šovinističko-militarističku".

U opširnom reagovanju na Dačićevu izjavu na Saboru SNSD-a Denis Zvizdić je rekao da je to "zlonamerna poruka mržnje", prenela je Fena.

Odlazeći Predsedavajući Veća ministara BiH tvrdi da je Dačić tom izjavom umesto, kako navodi, očekivanih dobrosusedskih poruka, poslao poruku u čijoj je osnovi, "zlokobna namera" da se u negativan kontekst stave Bošnjaci.

Njih, prema tumačenju Zvizdića, Dačić "paušalno, lažno i neargumentovano optužuje da žele 'muslimansku BiH'".

U oštrom tonu Zvizdić je izjavu srpskog ministra ocenio kao nastavak nacionalističke politike Slobodana Miloševića.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 15. jun 2019, 23:38) - anonymous [neregistrovani]

"да се у негативан контекст ставе Бошњаци."

Ne narod, vec razni Izetbegovici, Ganici, Zvizdici,,,

(subota, 15. jun 2019, 23:28) - anonymous [neregistrovani]

Zvizdic nije u pravu...

Ili Zvizdic nije shvatio poruku Dacica koji je rekao da je BiH drzava tri naroda i sastavljena od dva entiteta,kako stoji i u Dejtonskom sporazumu,ili njega vrijedja kada se kaze da BiH nije samo muslimanska nego i srpska i hrvatska.I zato ne vidim sta je razlog ove Zvizdiceve histerije.

(subota, 15. jun 2019, 23:27) - Dokle [neregistrovani]

Dosta vise

Slavicu dan kad ove ... budu zacutale. Pustite nas vise sa tim glupostima. Zelimo da radimo i zivimo. Ne zanima me cija je BiH, Crna Gora, Hrvatska... Ko se prvi doselio...