Gruevski: Zaev laže, nisam bio u gepeku

Bivši makedonski premijer i aktuelni politički azilant u Mađarskoj Nikola Gruevski demantovao je izjavu premijera Severne Mekedonije Zorana Zaeva koji je za nemački list FAZ rekao da je Gruevski napustio zemlju u gepeku automobila, prenosi portal Plusinfo.

"U životu mi nije palo na pamet da ulazim u gepek automobila za bilo kakve svrhe", napisao je Gruevski na svom Fejsbuk profilu.

Kako je kazao, istinu zna i Zaev, o tome da je otišao jer su se u Makedoniji vodili politički motivisani procesi protiv njega, u kojima su se unapred znale presude koje je, kako tvrdi, lično naručio Zaev, iako nisu postojali pravni argumenti o izvršenju krivičnog dela.

"Otišao sam jer su mi u zatvoru spremali linč. Istina je da sam otišao veoma lako i jednostvano, a on (Zaev) je pre neki dan potrošio četvrtinu emisije o rezultatima njegove vlade govoreći o meni i o tome kako sam napustio zemlju, lažeći i izmišljajući", navodi Gruevski.

Prema rečima Gruevskog, nakon toga je Zaev nastavio da laže svet i međunarodne medije o tome kako je on napustio državu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 15. jun 2019, 21:39) - Драган [neregistrovani]

у

куче у чакшире.

(subota, 15. jun 2019, 20:56) - Aotearoa [neregistrovani]

Није му први пут,

како сви знамо !