Dodik ponovo izabran za predsednika SNSD-a

Predsedavajući predsedništva BiH, Milorad Dodik, ponovo je izabran za lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), najjače stranke u Republici Srpskoj.

Dodik je reizabran jednoglasno na Saboru stranke u Laktašima, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata. Saboru SNSD prisustvovali su i ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, prenose Nezavisne.

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj.

"Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda", poručio je Dodik posle glasanja.

Otvarajući Sabor, Dodik je istakao da je Republika Srpska, predvođena SNSD-om i njenim koalicionim partnerima, najstabilniji deo BiH.

Dodik je rekao da je Republika Srpska institucionalno, finansijski i politički stabilna, što je izuzetno značajno.

Naveo je da su period od prošlog do ovog stranačkog sabora obeležile pobede na lokalnim i opštim izborima, što je, kako je rekao, od presudnog značaja.

Prema njegovim rečcima, međutim, uvek se može bolje, jer postoje pretpostavke za tako nešto. Na nivou BiH, navodi Dodik, SNSD nastavlja da se bori za prava srpskog naroda i Republike Srpske.

Politika Benjamina Kalaja, koji je pokušao da stvori 'integralnu bosansku naciju', svojevremeno je išla za tim da ovde nestanu nacije, da bude formirana jedna nacija, što nije prošlo. I sada se tako nešto traži, da odustanemo od svog identiteta, što nikada nećemo dozvoliti", zaključio je Dodik.

Na Saboru su izabrani novi saziv Glavnog odbora i Statutarna nadzorna komisija SNSD-a.

Dačić: Zajednički interes svih treba da bude ravnopravnost

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je u Laktašima da treba težiti životu u miru i saradnji sa svim ostalim narodima, ali da srpski narod treba da štiti svoje interese.

Dačić je na Saboru SNSD-a istakao da BiH nije, niti će biti muslimanska, i da zajednički interes svih treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, prenose Nezavisne.

Poručio je da su zaštita, čuvanje i razvoj Republike Srpske glavni nacionalni interesi Srbije, kao i da se njegova partija uvek borila za Srpsku i prava srpskog naroda u BiH.

"Želimo da se poklonimo svima koji su dali živote za Republiku Srpsku i srpski narod. U nama ćete imati veliku podršku, a Srbija će štiti interes Republike Srpske i srpskog naroda ma gde bio", rekao je Dačić i ocenio da je važno da srpski narod bude jedinstven.

Dačić je naglasio da je srpski narod zahvalan za podršku Rusije i Kine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара