Mandić za RTS: Nastavlja se antisrpska politika u Crnoj Gori

Ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici počinje Trojičindanski sabor na kojem će biti izražen protest protiv usvajanja Zakona o Slobodi veroispovesti, koji je nedavno usvojila crnogorska Vlada i uskoro bi trebalo da ga prosledi Skupštini. Mitropolija crnogorsko-primorska i opozicioni Demokratski front poručuju da vernici u Crnoj Gori pripadaju srpskoj crkvi i poručuju vlastima u Podgorici da se ne obračunavaju sa neistomišljenicima.

Andrija Mandić je gostujući u Jutarnjem Dnevniku RTS-a naveo da najava Mila Đukanovića o obnovi crnogorske autokefalne crkve predstavlja nastavak antisrpske politike koju crnogorski režim sprovodi.

"Na saboru želimo da pružimo podršku našim episkopima, sveštenstvu, da zajedno sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom kojoj pripadamo pošaljemo poruku crnogorskom režimu i Milu Đukanoviću koji je najavio obračun sa našom Crkvom kroz formu navodnog obnavljanja autokefalnosti crnogorskoj pravoslavnoj crkvi – da to ne rade, da je to opasan posao i da je to samo nastavak antisrpske politike koju oni sprovode", objašnjava Mandić.

Smatra da je ovo samo još jedan u nizu pritisaka na srpski narod u Crnoj Gori ali i Srbiju i Srbe širom sveta.

"Pozivamo ih da se zaustave i da prestanu da čine to što čine, ne samo srpskom narodu koji živi u Crnoj Gori nego i Srbiji i svim Srbima na planeti", apelovao je Mandić. 

Navodi da Milo Đukanović daje snažnu podršku takozvanoj državi Kosovo i da to nastavlja da čini kroz obračun sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, i kroz asimilaciju srpskog naroda u Crnoj Gori. 

"Nije nikakva tajna da je Milo Đukanović sastavni deo velikoalbanskog državnog projekta i da malena Crna Gora na čijem je čelu daje snažnu podršku lažnoj državi Kosovo. Da bi mogao što snažnije da pomogne tu državnu tvorovinu prema upustvima koja dobija sa strane, on ima zadataka da se obračuna sa Srbima koji žive u Crnoj Gori", ističe Mandić.

Ističe da od Venecijanske komisije ne očekuje pomoć.

"Mi nemamo nikakvo poverenje u Venecijansku komisiju. Dvoje ljudi koji su sa ovih prostora a članovi su komisije upravo su najsnažniji zagovornici takozvane autokefalne crkve", ističe Mandić.

Poručuje da će nastaviti  sa borbom.

"Mi se ovde borimo, imamo odgovornost za naš narod, imamo odgovornost za našu crkvu i mi ćemo sigurno nastaviti da radimo taj posao onako kako najbolje znamo", zaključio je Mandić.   

Od Srbije očekuje jednu vrstu solidarnosti i da nastavi da radi ono što je propisano Ustavom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво