Policija u dve kuće u Bihaću pronašla skoro 300 migranata

U dve porodične kuće u Bihaću policija je pronašla 282 migranta. Svi migranti su prebačeni na lokalitet Vučjak gde lokalne vlasti planiraju da naprave veliki centar za migrante.

Prema rečima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona Aleta Šiljdedića tokom akcije su povređena četiri policajca, jer su neki migranti pružali otpor.

"U prvoj kući boravilo je 180 osoba, a u drugoj 102 migranta", naveo je Šiljdedić za portal Kliks.

Inspektori su zapečatili objekte u kojima je boravilo blizu tri stotine migranata, a vlasnici kuća će biti kažnjeni.

Za sutra je najavljen nastavak policijske akcije s obzirom na to da na području Unsko-sanskog kantona postoje stotine objekata gde ilegalno borave migranti.

"To će trajati danima. Policija će prevoziti migrante do Vučjaka gde su postavljeni šatori. Nadamo se da će se ubrzo zvanično oformiti kamp i da će agencije preuzeti osiguranje, jer mi ne možemo biti na svim lokacijama", dodao je Šiljdedić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво