Vlada Crne Gore: Sami donosimo svoje odluke

Crnogorska vlada saopštila je, nakon što je predsednika Srbije Aleksandar Vučić pozvao Crnu Goru da ne usvaja predlog Zakona o slobodi veroispovesti, da niti Podgorica "kreira" zakonodavne aktivnosti Srbije, pa neće ni Srbija crnogorske.

Kako prenosi crnogorski portal CdM Vlada Crne Gore se zahvalila Vučiću na savetima ali ga podseća da je "Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u celini".

Služba za odnose s javnošću crnogorske vlade je navela i da ne želi da kreira zakonodavni okvir ni jedne strane države i da ne dopušta bilo kome da kreira njihov sistem.

"Mi nemamo niti čemo imati ambicije da utičemo na zakonodavnu aktivnost države Srbije niti ćemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke", navode u crnogorskoj vladi.

Predsednik Vučić je ranije izjavio da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnoj Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dve zemlje i da zato moli vlasti ili većinu u Crnoj Gori da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво