Plenković o napadu na srpske sezonce: Iskoreniti divljačke ispade

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je na sednici vlade komentarisao napad na sezonce, među kojima su bila dvojica Srba kao i na vatrogasca koji im je pokušao pomoći u Supetru na Braču.

Predsednik hrvatske vlade je rekao da se u poslednje vreme ponavlja nasilje u Hrvatskoj pominjući posebno huligansko nasilje koji se dogodio na Braču, prenosi hrvatski portal Indeks.

"Smatram da je to nedopustivo, u ime vlade osuđujem sva takva ponašanja i mislim da moramo učiniti još i više i na preventivnom i na represivnom delovanju protiv takvih pojava da se jednostavno neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi iskorene. To znači da radimo i na promeni klime u društvu koja očito u jednom segmentu doseže stupanj polarizacije i netrpeljivosti što je apsolutno neprihvatljivo", poručio je Plenković.

Prema njegovim rečima, moderna Hrvatska je rešila sve svoje strateške nacionalne zadatke i želi da bude društvo koje je tolerantno, koje poštuje svoje tradicionalne vrednosti i u kojoj nema mesta takvim ispadima.

"Očekujem od svih tela da se protiv toga bore aktivno i agilno. Tu mislim i na policiju i na pravosuđe te na sve druge aktere, uključujući i političke stranke, koji mogu delovati da se ovakve stvari ne događaju", rekao je Plenković.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво