Sin poslanika HDZ-a osuđen zbog širenje mržnje prema Srbima

Opštinski sud u Virovitici nepravosnažno je osudio Ivana Đakića krivim za širenje netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, prenose hrvatski mediji.

Ivan Đakić je nepravosnažno proglašen krivim po dve tačke optužnice, prenosi portal Indeks.

Đakić je osuđen na sedam meseci zbog pretnji koje je uputio novinaru Ivanu Žađi i na osam meseci zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti.

Presuda je objedinjena u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 meseci uslovno.

Đakić će, navodi Indeks, morati da u roku od šest meseci u korist Udruženja SOS dečje selo Hrvatska uplati 20.000 kuna, a biće mu oduzet i mobilni telefon.

Ivan Đakić, sin poslanika HDZ-a u hrvatskom Saboru Josipa Đakića, na Fejsbuku je Srbima čestitao Božić slikom ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво