Požar u centru za migrante u BiH, 30 povređenih

Najmanje 30 osoba je povređeno kada je izbio požar u objektu Mirala u Velikoj Kladuši, koji se koristi kao privremeni prihvatni centar za nekoliko stotina migranata. Požar je ugašen i u toku je uviđaj, javlja portal "Kliks".

Devetnaest migranata je primljeno u Kantonalnu bolnicu u Bihaću zbog povreda koje su zadobili tokom požara.

"Pola ih je ostalo na daljoj hospitalizaciji, a među njima je i jedna osoba koja je zadobila teške telesne povrede", rekao je dežurni lekar za portal Kliks.

Migranti su povrede zadobili najvećim delom zbog skakanja sa prozora dok su bežali od vatrene stihije.

"Najviše ih je stiglo sa frakturom stopala ili potkolenice, a uz to imamo povrede od opekotina ili frakture drugih delova tela", dodali su iz bihaćke bolnice.

Medicinska pomoć za 11 osoba, koje nisu upućene u Bihać, pružena je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši.

Vatrogasci su uspešno ugasili požar. Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su naveli da je počeo uviđaj nakon kojeg će biti zvanično poznat uzrok nesreće, kao i da će se početi sa procenom materijalne štete.

Kliks prenosi da su izgorele prostorije sa 247 kreveta koje su koristili migranti. Za njih će veoma brzo, u toku dana, biti osiguran alternativni smeštaj dok se ne očiste i osposobe prostorije u kojima su boravili do sada.

Prema saznanjima Kliksa, požar je izazvao električni ili plinski rešo na kojem su migranti pravili hranu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво