Zaev uzeo "metlu" u ruke, smene u SDSM-u

Premijer Severne Makedonije i lider vladajuće SDSM Zoran Zaev najavio je da će nakon smene celokupnog rukovodstva stranke biti smenjena i tri ministra, odnosno zamenjena najmanje jedna trećina vlade, ali nije želeo da otkriva imena pre odgovora koji očekuje iz koalicione partije DUI.

Nakon četvorosatne sednice Centralnog komiteta SDSM-a, koja je održana u nedelju iza zatvorenih vrata, Zoran Zaev je pozvao opozicionu VMRO-DPMNE da sledi njihov primer, prenela je televizija Telma.

Ceo Izvršni odbor Socijaldemokratskog saveza (SDSM), svih šest potpredsednika i generalni sekretar, razrešeni su na sednici Centralnog odbora.

Čistku u vladi i SDSM-u, poznatu kao "metla", premijer je najavio posle prvog kruga predsedničkih izbora 21. aprila, kada su brojni građani, koji su na parlamentarnim i lokalnim izborima glasali za SDSM, apstinirali, jer su nezadovoljni radom vlade i ponašanjem funkcionera.

Upitan da li će odneti ostavku, Zaev je da ne vidi nikakav razlog i da je ponosan što su rešena otvorena pitanja u državi.

Zaev očekuje odgovor od koalicionog partnera albanske DUI posle sastanka koji je imao prošle nedelje sa liderom te partije Aliijem Aghmetijem.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво