Čisto more, novi rizorti i netaknuta priroda čekaju turiste u Crnoj Gori

Vreme je za razmišljanje gde na letovanje. U Crnoj Gori sezona je već počela, a turisti koji su se najviše uželeli mora već su na plažama. Najviše ih je na Budvanskoj rivijeri, u Herceg Novom i Ulcinju, a dominiraju gosti iz Rusije. Proveren je kvalitet mora, plaže su sređene, a cene ležaljki neće poskupeti, tvrde turistički radnici Crne Gore.

Crna Gora bori se za svoje mesto na mapi omiljenih turističkih destinacija. Konkurencija je sve jača, najegzotičnije zemlje su danas mnogo pristupačnije, a turisti sve zahtevniji i razmaženiji. Sezona na 500 plaža na nama najbližem moru otvorena je početkom maja.

"Poslednje tri godine imamo stalno povećanje kvaliteta morske vode tako da negde od tih stotinu da kažem tačaka koje kontrolišemo od Ulcinja do Herceg Novog, gotovo 97-98 odsto na tim lokacijama more je oznake K1 – znači ekstra kvaliteta, apsolutno poželjno za kupanje, uživanje i sa mikrobiološkog i sa bilo kakvog drugog standarda", kaže Predrag Jelušić, direktor javnog preduzeća "Morsko dobro".

A standardi naših komšija, kada su novi projekti u pitanju, podignuti su na viši nivo. Gradilišta jedno do drugog dosta će promeniti izgled primorskih gradova, pogotovo jedno u blizini Tivta, na mestu bivše kasarne.

Na crnogorskom primorju niče i novi kompleks. Na čak 26 hektara biće izgrađen najveći rizort na crnogorskom primorju. Vrednost investicije je čak jedna milijarda evra, a nešto slično ovom rizortu nalazi se u Dubaiju, na Maldivima i Bahamima.

"Specifičan je po tome što je mešovitog tipa tako da u samom rizortu imate i marinu i rezidencijalni deo prvi koji daje poseban pečat samome rizortu. Ono što je takođe specifično za sam hotel je to što će izdvojiti jedan potpuno novi vid usluge u kompletnom Mediteranu", ističe Adrijana Husić, pi-ar menadžer "Portonovi rizort".

Nešto drugačiji odmor obezbeđen je na nadmorskoj visini od čak 1.600 metara.

"Ono što je svakako najinteresantnije jeste izgradnja ski-staza ukupne dužine oko pet kilometara, izgradnja najsavremenije i sklopive šestosedne žičare proizvođača 'Doper majer'", navodi Saša Jeknić, direktor ski-centra "Kolašin".

Spremno je i Biogradsko jezero.

"Ovde sve nastaje i umire prirodnim putem, znači apsolutno nema mešanja čoveka, što je čini jednom od poslednje tri prašume u Evropi", tvrdi Mile Rnković iz Nacionalnog parka Biogradska gora.

Tu je sedamdesetih godina bila Sofija Loren, dolazio je Tito, a pre dve godine u tajnoj poseti bio je i Harison Ford. Sve do kraja oktobra sezona u parku je otvorena. Staze sa informativnim tablama, drveni čamci, botanička bašta i turistički vozići samo su deo ponude ovog bisera prirode.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво