Afera "Ibica" na pravnom terenu, Štrahe podneo prijave

Posle političkog potresa, afera "Ibica" premestila se i na pravni teren, tako što je njen glavni akter, doskorašnji austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe podneo državnom tužilaštvu u Beču krivičnu prijavu protiv tri lica.

Hajnc Kristijan Štrahe je krajem prošle nedelje bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije, nakon što se u javnosti pojavio video-snimak jedne večeri pre dve godine na Ibici na kojoj je navodnoj nećaki jednoj ruskog milijardera nudio državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci i dao savete kako to da učini uz zaobilaženje kontrolnih vlasti Austrije.

Štrahe je naveo da je podneo prijavu protiv tri lica za koje smatra da su mogući saučesnici u nastajanju video-materijala. 

Ne isključuje mogućnost da su u nastajanju video-materijala učestvovale i druge osobe i kaže da očekuje da će to istraga pokazati. 

Štrahe naglašava da je bio akter inscenirane situacije, u kojoj je izneo navodno samo neka razmišljanja, što je, kaže, bilo glupo i neprihvatljivo. 

Međutim, ukazuje da nijednom političaru takva razmišljanja nisu strana u kojima razmišlja o sredstvima i putu da ostvari ciljeve svoje stranke. 

Štrahe ističe da, za razliku od tvrdnji pojedinih medija, ne postoji dalji kompromitujući video ili audio-materijal. 

"Tvrdnje da postoje scene koje me prikazuju prilikom korišćenja narkotika i seksa su apsurdne", dodao je Štrahe. 

Inače, austrijski mediji su objavili da iza video-snimaka stoje bečki advokat, detektiv i jedna Letonka, verovatno unajmljena iz jednog eskort servisa. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво