Esterajh: Advokat i detektiv iza videa koji je srušio Štrahea

Iza video-snimka koji je srušio doskorašnjeg vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea, a ujedno i austrijsku vladu, stoje jedan bečki advokat i detektiv, tvrdi bečki dnevnik Esterajh i televizija Oe24.

Esterajh tvrdi, pozivajući se na eksperta za bezbednost Sašu Vandela, da su advokat Ramin M. persijskog porekla i austrijski detektiv Julian H. organizovali klopku i snimili video.

U intervjuu za Oe24 Vandl, koji je bio nekadašnji šef detektiva Juliana, kaže da ga je obučio i da video sa Ibice jasno nosi "njegov rukopis".

"To sam primetio čim sam pogledao snimke", kaže Vandel dodajući da se Julian H. Štraheu i njegovoj desnoj ruci Johanu Gudenusu predstavio kao biznismen iz Minhena "Julian Taler".

Julian u Minhenu ima detektivsku agenciju i živi u Beču.

"Julian je krivično gonjen i osuđen, i bio je umešan u privrednu špijunažu kod firme 'Plaser i Tojrer'", dodao je Vandel.

Julian je prijatelj sa bečkim advokatom koji je dogovorio prvi sastanak sa Gudenusom, potvrdio je Vandel.

Troškove proizvodnje video-snimka koji je srušio čelnike FPO Vandel je procenio na oko 600.000 evra.

Prema njegovim rečima, video-snimci su ponuđeni za više od miliona evra i on smatra da iza svega stoji "politički nalogodavac".

Inače, bečki advokat je poznat i po tome što je već 2015. nudio savetnicima bliskim Socijaldemokratskoj partiji (SPO) i Narodnoj stranci (OVP) video-snimke na kojima je navodno Štrahe sa ilegalnim supstancama.

Taj video-materijal nikada nije uspeo da unovči, jer je tražio prevelike svote.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво