Toni Cetinski kaže da nije kriv

U Opštinskom sudu u Pazinu počelo je suđenje Toniju Cetinskom za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posledicama. Cetinski je u novembru 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja, u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani.

Nakon što je sudija Tanja Prenc-Kanis pročitala optužnicu, Toni Cetinski se izjasnio da nije kriv.

 

Opštinski sud u Pazinu prihvatio je optužnicu Državnog tužilaštva Hrvatske, koje je početkom 2019. godine podiglo optužnicu protiv Cetinskog, a koji se tereti da je 3. novembra 2017. u samom centru Rovinja skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnjak.

Predviđena kazna je od jedne do osam godina.

Prema optužnici, poznati pevač se tereti da je tog dana upravljao ličnim vozilom "mercedes" te da u nepreglednom levom skretanju nije prilagodio brzinu kretanja i stanju na putu, preglednosti i slično. 

Zbog toga se optuženom na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći trotoarom Puste ulice, kao i da je tada vozilom prešao preko tela pešaka.

Pešak je u tom trenutku ležao na putu, narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholisanom stanju, sa 3,46 promila alkohola u krvi. Kevljanin je tada smrtno stradao.

broj komentara 0 pošalji komentar