Protest mađarskih ultradesničara protiv Roma

Nekoliko stotina članova mađarskog ultradesničarskog pokreta "Naša otadžbina" protestovalo je u gradu Tereksent-miklošu, gde je došlo do povećanih tenzija sa tamošnjom romskom populacijom.

Agencije navode da je policija zabranila okupljenima da prošetaju kroz romsko naselje, kako je prvobitno planirano.

"Oni treba da nauče da Mađarska pripada Mađarima, Evropa pripada Evropljanima. U ovoj zemlji će vladati red i zakon. To je naš program. Mi smo tu i vratićemo se ako čujemo da je povređen neko od naše mađarske braće na bilo koji način", rekli su u pokretu "Naša otadžbina".

Lider Pokreta "Naša otadžbina", Laslo Toročkai rekao je da su se problemi sa "navodnim zločinima Roma" u Mađarskoj pogoršali od raspada "Mađarske garde" kojoj je sud zabranio rad.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво