Protest mađarskih ultradesničara protiv Roma

Nekoliko stotina članova mađarskog ultradesničarskog pokreta "Naša otadžbina" protestovalo je u gradu Tereksent-miklošu, gde je došlo do povećanih tenzija sa tamošnjom romskom populacijom.

Agencije navode da je policija zabranila okupljenima da prošetaju kroz romsko naselje, kako je prvobitno planirano.

"Oni treba da nauče da Mađarska pripada Mađarima, Evropa pripada Evropljanima. U ovoj zemlji će vladati red i zakon. To je naš program. Mi smo tu i vratićemo se ako čujemo da je povređen neko od naše mađarske braće na bilo koji način", rekli su u pokretu "Naša otadžbina".

Lider Pokreta "Naša otadžbina", Laslo Toročkai rekao je da su se problemi sa "navodnim zločinima Roma" u Mađarskoj pogoršali od raspada "Mađarske garde" kojoj je sud zabranio rad.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 22. maj 2019, 10:30) - anonymous [neregistrovani]

ludilo

u londonu zivi 365 naroda i narodnosti i nema takvih prica jer bi zavrsio iza dobro cuvanih resetaka.sa ljudima treba znati vladati.cim predjes prag svoga doma nabaci osmeh i kreni na ulicu,zaboravi veru,politiku i sve ostalo sto moze da te dovede pred svrsen cin.

(sreda, 22. maj 2019, 10:25) - anonymous [neregistrovani]

koren

ovo treba sasec u korenu jer odose daleko,danas romi,juce muslimani sutra ko zna ko.to kada uzme maha nezna stat.pogledajmo hrvate kao primer.

(sreda, 22. maj 2019, 09:25) - Romanos [neregistrovani]

Strasno

Kao pred 2 svetski rat i Porajmos /Genozid an Roma ... ovo treba inu Un .. da se otvori .. gde su nase organizacije zasto ne reaguju ?? Gde su ove razne ljudska prava organizacije sta sve ima na zapadu strasno
Nek nam daju parce zemlje negde an planeti da osnujemo svoju drzavu i da se okupimo tu svi romi / kao odsteta za genozid od vremena njihovih careva do hitlera / i da nadjemo mira i zastitu jednom zasvagd eto ideja za mlade generacije roma