Narko-banda iz Srbije i Crne Gore pala u Austriji, oduzeta droga vredna 8,6 miliona evra

Austrijska policija je uhapsila 14 osoba poreklom iz Srbije i Crne Gore, osumnjičenih da su rasturali drogu u Evropi. U trenutku hapšenja kod njih je pronađena droga vredna 8,6 miliona evra. Policija je saopštila da je još 2017. počela istragu i prisluškivanje njihovih telefona. Ispituje se njihova povezanost sa nedavnim ubistvom Vladimira Roganovića, iz "kavačkog" kriminalnog klana, u Beču.

Kriminalistička policija je u više racija u prethodnom periodu zaplenila oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma kanabisa i 3,6 kilograma heroina, piše Kronen cajtung, a prenose crnogorske Vijesti.

Austrijski list navodi da količina zaplenjene droge pokazuje da je u pitanju velika balkanska grupa, koja nije poznavala granice i da su njeni pipci dosezali i do Južne Amerike, odakle su dobijali zalihe kokaina.

Grupa je praćena od 2017. godine, a prisluškivani su razgovori 13 osumnjičenih.

Kronen cajtung navodi da je u septembru 2017. pet osumnjičenih članova kriminalnog klana otišlo u Nemačku.

Austrijski list navodi da policija sada ispituje veze između uhapšenih osoba i ubistva pripadnika "kavačkog klana" Vladimira Roganovića u Beču i ranjavanja Stefana Vilotijevića, jer je primećeno da su trojica uhapšenih bili u kontaktu sa žrtvom tog obračuna.

Roganović je ubijen 21. decembra, a Vilotijević ranjen u centru Beča, kada im je, dok su izlazili iz restorana, na ulici prišao muškarac sa kapuljačom na glavi i pucao u njih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво