Dodik: Nastavljamo saradnju sa Štraheom

Predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je, komentarišući skandal u vezi s bivšim vicekancelarom Austrije Hajncom Kristijanom Štraheom, da veruje da je to "nameštaljka" i smatra da nije bilo nikakve štete za Austriju zbog onog što se čulo na spornom snimku.

Dodik, koji je sa Štraheom u dobrim odnosima, danas je nakon sednice predsedništva stranke u Banjaluci u odbranu Štrahea rekao i sledeće: "Mi imamo dobru saradnju i nastavićemo da sarađujemo. Očigledno se radi o nameštaljci, vidite da nije bilo nikakve štete. Prošlo je dve godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno", preneo je portal Kliks.

Dodao je i da misli da se radi o "balkanizaciji" evropske političke situacije.

"Ja se njemu zahvaljujem na podršci RS-u u tome da obezbedi svoj dejtonski status", zaključio je Dodik.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc predložio je predsedniku Austrije da raspiše prevremene izbore, nakon što su u javnost dospeli video-snimci na kojima se vidi kako Hajnc Kristijan Štrahe, nudi navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci. Štrahe je zbog toga podneo ostavku na mesto vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво