Umrlica Ćiri Blaževiću zbog podrške Pupovcu

Nakon što je Ćiro Blažević objavio da je snimio predizborni spot u znak podrške Samostalnoj demokratskoj stranci Srba u Hrvatskoj i Miloradu Pupovcu, društvenim mrežama se širi umrlica sa likom i imenom ovog bivšeg fudbalskog trenera.

Umrlica je napisana nakon što je objavljeno da je Ćiro snimio spot za Milorada Pupovca i njegov SDSS.  

Kako je preneo hrvatski portal Indeks, na ovoj morbidnoj umrlici piše: "Svim prijateljima, rođacima i poznanicima javljamo da nas je 15. svibnja 2019. godine zauvijek napustio naš trener svih trenera". 

Da je upravo Ćirina podrška Pupovcu nekoga motivisala da mu izradi lažnu umrlicu svedoči i to što je kao datum smrti stavljen upravo 15. maj, kada je objavljeno da se Ćiro uključio u kampanju SDSS-a, konstatuje portal.

U lažnoj umrlici najavljena je čak i sahrana za 18. maj u 16 sati na zagrebačkom Mirogoju, a kao ožalošćeni su navedeni" "Milorad Pupovac s članstvom SDSS-a, Andrej Plenković (Anemični), Gordan Jandroković (Njonjo) itd.".

Upitan da li zna ko je osmislio ovu umrlicu, Blažević je rekao: "Zahvalan sam mu, tko god je to napisao. Ja sam živ, a on napravio osmrtnicu i ja čitam tu osmrtnicu. Nema puno ljudi tu privilegiju. Napiši da sam mu zahvalan".

Objasnio je zašto se uopšte odlučio na podršku SDSS-u.

"Samo za dobrobit naroda kojem pripadam i kojeg volim, znam da samo tolerancija, razumijevanje i dijalog može spriječiti ono najgore kroz što smo prošli. Moramo imati toleranciju za one druge vjeroispovijesti. A i Pupovac se ne treba previše buniti jer ima priliku reći u Saboru sve što misli, za razliku od Hrvata u Srbiji koji nemaju toliku priliku", rekao je Ćiro za Indeks.

"Oni su isti kao mi" 

Još jednom je naglasio da smatra da Srbi koji žive u Hrvatskoj nisu drugačiji od Hrvata i da bi odnos dveju naroda trebalo da bude civilizovan.

"Oni su isti kao mi. Najvažnije je da običan puk ima jedan civiliziran odnos. Ne znam zašto to ne bi bilo tako, kad pogledam povijest Francuza i Nijemaca, danas su u prijateljskom odnosu, a imali su sve razloge da se mrze", kaže Blažević.

"Srbi moraju vidjeti naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima", dodao je on.

Hteo je, kaže, da upozori sve Hrvate da treba da imaju toleranciju i razumevanje za one koji su na neki način hendikepirani u društvu. 

"Oni moraju vidjeti naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima. Tako se stvara naš kredibilitet kao nacije. Mi imamo svoju domovinu, uspostavimo jedan odnos susjedski, dobronamjerni. I da živimo u miru", poručio je Ćiro u kratkom razgovoru za Indeks.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво