Skoplje, bez narko-testa u Sobranju

Predsednik makedonskog Sobranja Taljat Džaferi odbacio je inicijativu opozicionog VMRO-DPMNE da poslanici prođu narko-test. Inicijativa usledila posla afere tokom koje se ispostavilo da je poslanik Pavle Bogoevski naručio ulje od kanabisa. VMRO-DPMNE je tvrdila da je Bogoevski kupovao kokain.

Opozicioni VMRO-DPMNE doživeo je još jedan politički poraz u petak, pošto je predsednik Sobranja odbacio inicijativu te stranke da se uvede test na narkotike za poslanike u parlamentu.

"Nema pravnog osnova da bi predsednik i Sobranje Republike Severne Makedonije sproveli incijativu nezavisne poslaničke grupe", naveo je Džaferi.

Džaferijeva izjava usledila je pošto je VMRO-DPMNE zatražio da se poslanici testiraju na droge, pošto je jedan od poslanika priznao da je kupio ulje od kanabisa. VMRO-DPMNE je prvobitno tvrdio da je Bogoevski kupio kokain.

"Bogoevski mora da podnese ostavku iz moralnih razloga, jer je počinio krivično delo, bez obzira na to da li je kupio kokain ili ulje od kanabisa", navodi VMRO-DPMNE.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво