Skoplje, bez narko-testa u Sobranju

Predsednik makedonskog Sobranja Taljat Džaferi odbacio je inicijativu opozicionog VMRO-DPMNE da poslanici prođu narko-test. Inicijativa usledila posla afere tokom koje se ispostavilo da je poslanik Pavle Bogoevski naručio ulje od kanabisa. VMRO-DPMNE je tvrdila da je Bogoevski kupovao kokain.

Opozicioni VMRO-DPMNE doživeo je još jedan politički poraz u petak, pošto je predsednik Sobranja odbacio inicijativu te stranke da se uvede test na narkotike za poslanike u parlamentu.

"Nema pravnog osnova da bi predsednik i Sobranje Republike Severne Makedonije sproveli incijativu nezavisne poslaničke grupe", naveo je Džaferi.

Džaferijeva izjava usledila je pošto je VMRO-DPMNE zatražio da se poslanici testiraju na droge, pošto je jedan od poslanika priznao da je kupio ulje od kanabisa. VMRO-DPMNE je prvobitno tvrdio da je Bogoevski kupio kokain.

"Bogoevski mora da podnese ostavku iz moralnih razloga, jer je počinio krivično delo, bez obzira na to da li je kupio kokain ili ulje od kanabisa", navodi VMRO-DPMNE.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 18. maj 2019, 08:31) - Aotearoa [neregistrovani]

Nema pravnog osnova za sprovodzenje testiranja,

rekao je Dzaferi, kao sto nije imao ni pravan osnov njegov izbor za predsednika Sobranja, po zavrsetku sednice, u jednom cosku sale i dizanjem dve ruke prilikom glasanje, pa ipak je nelegalno izabran !!!???