Zaev i Pendarovski – oči u oči

Predsednik i premijer Severne Makedonije, Stevo Pendarovski i Zoran Zaev, sastali su se prvi put od kada je Pendarovski preuzeo mesto šefa države, prenosi porta Plusinfo.

To je prvi sastanak predsednika i premijera Severne Makedonije, budući da Zaev nije prisustvovao inauguraciji Pendarovskog.

Pendarovski i Zaev nisu davali izjave ni pre, ni posle sastanka, ali su izdali zajedničko saopštenje, prenosi Plusinfo.

Kako se navodi, dvojica sagovornika razmenila su mišljenja o aktuelnim dešavanjima u zemlji i budućoj saradnji Predsedništva i Vlade.

Pendarovski i Zaev obećali su konkretnu i zajedničku saradnju, kako bi se osigurao napredak zemlje i ostvarili strateški ciljevi - članstvo u EU i NATO.

Predsednik i premijer su naglasili potrebu za zajedničkim delovanjem na međunarodnom planu i intenziviranjem reformskih procesa u zemlji kako bi se ostvarila evropska i evroatlantska perspektiva Republike Severne Makedonije i poboljšao životni standard građana, navodi se u zajedničkom saopštenju, navodi Plusinfo

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво