Novi ambasador Srbije u Hrvatskoj

Diplomata Stanimir Vukićević predao je akreditive hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću, čime je zvanično stupio na dužnost novog ambasadora Srbije u Hrvatskoj.

Dugogodišnji diplomata Stanimir Vukićević novi je ambasador Srbije u Hrvatskoj.

Vukićević je predao akreditive hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću, koji je izjavio da se zalaže za nastavak procesa normalizacije odnosa Hrvatske i Srbije. 

Mesić je ocenio da je u proteklih deset godina zabeležen zavidan napredak, naglašavajući da je jačanje odnosa Srbije i Hrvatske u interesu obe zemlje, ali i zbog stabilnosti u regionu.

Vukićević je izjavio da je predstavljanje Srbije u Hrvatskoj "veliki izazov i odgovornost, s obzirom na kompleksnost bilateralnih odnosa".

Nakon predaje akreditiva predsedniku Stjepanu Mesiću, čime je zvanično stupio na dužnost ambasadora, Vukićević je rekao da su tradicionalne istorijske veze, međusobna upućenost, nepostojanje jezičnih barijera i evropska orijentacija prednosti koje treba iskoristiti za jačanje postojećih i razvijanje novih oblika saradnje između dve države.

Stanimir Vukićević je bio ambasador državne zajednice SCG u Rusiji i BiH, a kasnije je prešao na mesto državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Vukićević na mesto ambasadora Srbije u Hrvatskoj nasleđuje Radivoja Cvetićanina koji je obavljao tu dužnost od 2006. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара