Haos u Zagrebu zbog olujnog vetra – ogromna šteta, ima povređenih

Snažan vetar u Zagrebu tokom noći je rušio stabla, reklame, suncobrane, čupao je krovove a ne posustaje ni danas. Nekoliko osoba povređeno. Ulice pune polomljenih grana. Saobraćaj je otežan a javni prevoz kasni ili ne ide uopšte. Policija upozorava građane da ne izlaze na otvoreno.

Na nekim mestima u hrvatskoj prestonici vidljivi su oštećeni semafori. Interventne i vatrogasne službe su na terenu. Do jutros u sedam sati bilo je 240 intervencija.

Jedno stablo je palo na tramvaj u pokretu, zbog čega je tramvajski saobraćaj bio u zastoju. Velika oštećenja su na banderama i kablovima.

U Medvedgradskoj ulici i Savskoj ulici otpali su delovi fasada i oštetili automobile. 

Mnogo je problema u strogom centru grada. Na Trgu bana Jelačića prevrnuo se drveni štand i pao na osamdesetogodišnju ženu.  

Policija je pozvala građane Zagreba da ne izlaze na otvoreno bez velike potrebe zbog jakog i olujnog vetra.

U upozorenju se navodi da se ono posebno odnosi na starije osobe i decu.

Udari vetra dostizali su brzinu i oko 70 kilometara na čas. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za celu zemlju zbog mogućnosti jakog vetra.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je rekao da koordinira aktivnosti sa nadležnim službama. Otvorena je i besplatna telefonska linija putem koji građani mogu da prijave štetu na komunalnoj infrastrukturi. 

Bandić je pozvao sugrađane na oprez.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи