Pupovac i Jović pozvali birače da glasaju za SDSS

Kandidati sa liste Samostalne demokratske srpske stranke za evropske izbore Milorad Pupovac i Dejan Jović pozvali su sa antifašističke proslave na Petrovoj gori birače da izađu na izbore, glasaju za ovu stranku i tako pokažu da su odani Evropi kao prostoru mira i ravnopravnih zemalja, sigurnih od ekstremističkih politika.

Nosilac liste Milorad Pupovac naglasio je da se na ovim izborima bira između "Evrope mira i Evrope potresa i sukoba", da se odlučuje o stabilnosti na celom prostoru EU, koji je sada iznutra izložen različitim nacionalističkim programima i ekstremnim politikama, a spolja različitim napadima, prenosi Hina.

"Mi kao kandidati pojedinačno i kao stranka znamo to, osećamo, te pozivamo građane, bez obzira na nacionalnosti, da sačuvamo mir u Evropi, političku demokratiju, te da Evropu sačuvamo od onih koji nude rešenja koja su riskantna i idu na ruku onima koji Evropu žele da destabilizuju", rekao je Pupovac.

On je rekao da se zalaže za Evropu kao prostor mira, ravnopravnih zemalja i kao prostor unutar kojeg će svi građani i svi pripadnici manjina biti sigurni od politika ekstremizma, isključivosti, nacionalizama i svih projekata koji bi mogli da obnove sukobe.

"Mi kandidati iz Hrvatske, uključujući kandidate s liste SDSS-a, znamo šta je rat, ratni raspad zajedničkog političkog prostora i trebalo bismo, na temelju vlastitog iskustva, poručiti Evropi: nemojte dopustiti da politički avanturisti na sličan način dođu glave projektu Evropske unije, jer tada niko neće proći dobro", poručio je Pupovac.

Jović je poručio da će se u Evropskom parlamentu, bude li izabran, boriti za brzo proširenje Evropske unije na zapadni Balkan, "odmah sada, i to na način da sve te zemlje zajedno uđu u EU".

"Ako te zemlje ne uđu što pre u EU, involviraće se tu drugi akteri i stanje će biti sve gore. Takvo brzo proširenje ne zagovara sada ni jedna druga politička opcija, govori se o ispunjenju raznih uslova, a činjenica je da su te zemlje sve gore što duže čekaju. Iz realističke perspektive važno je da uđu u EU što je moguće pre", rekao je Jović koji je kao nestranački kandidat drugi na listi kandidata SDSS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво