Lideri crnogorske opozicije ne pristaju na hapšenje

Nakon izricanja presude u slučaju "Državi udar" lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su osuđeni na po pet godina, poručili su da ne pristaju na hapšenje.

Mandić i Knežević, koji nisu prisustvovali izricanju presude u Višem sudu u Podgorici, kažu da je namera "braće Đukanović" danas bila da ih uhapsi.

"Naša namera dovela je do toga da sudija odustane od pritvora meni, Milanu Kneževiću i Mihailu Čađenoviću", rekao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Poručio je pristalicama da će izdržati i da imaju konkretne planove.

"Braća Đukanović nisu više naši neprijatelji. Oni su od danas naši krvnici", kazao je Mandić i poručio da su spremni da polože glave u borbi.

Mandić je poručio i da kada se analizira obrazloženje može se doći do zaključka da su se popunjavale rupe iz optužnice i da je sudsko veće bilo samo desna ruka tužilaštva.

"Spremni smo da se borimo protiv njih kao naši preci. Mogu da iznenade negde i mene i Kneževića i da nas ubiju iza nekog ćoška, mogu da urade nepočinstvo, ali mehanizam koji je pokrenut ne može se zaustaviti i teškoće i posledice će snositi oni koji krenu na nas", kazao je Mandić.

Mandić je poručio da je ovo presuda Crnoj Gori, navodeći da ne prihvataju nikakva hapšenja.

Pozvao je Vladu i predsednika Srbije da prekinu komunikaciju sa Milom Đukanovićem.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je kazao da će Milo i Aco Đukanović biti glavni krivci ukoliko se njemu i Andriji Mandiću, kao i njihovim porodicama nešto dogodi nakon presude Višeg suda.

Knežević je rekao i da je na Dan pobede, sutkinja Mugoša želela da osudi Rusiju a da njih iz DF predstavi kao izdajnike.

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević je kazao da je ovo bio krivično-pravni postupak, onda bi i on morao biti osuđen na pet godina, ali da je nije zato što je Crnogorac i podržava NATO.

Medojević je rekao da je današnjom presudom udareno na mir i stabilnost Crne Gore.

Viši sud u Podgorici proglasio je krivim današnjom presudom sve koji su bili obuhvaćeni optužnicom za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи