U Istri i na Velebitu provejava sneg

Na Velebitu je palo skoro pola metra snega. Umeren sneg pada i na Učki i Platku u Istri, gde je uz stvaranje snežnog pokrivača zabeležena i obilna kiša, prenosi "Indeks".

Kako se navodi, temperatura na planini Učki iznosi minus sedam stepeni. U Istri su od jutros zabeležene i obilne padavine, a prema najavama meteorologa, u celoj zemlji se očekuje hladnije vreme sa obilnim padavinama i olujnim nevremenom.

Portal Indeks prenosi da je Nacionalni park Severni Velebit na svojoj internet stranici objavio da je palo skoro pola metra snega.   

Obilna kiša pala je i u Rovinju i Poreču gde je zabeleženo čak 32 milimetra po kvadrtanom  metru.

Zbog najavljene kiše i olujnog nevremena, u Hrvatskoj je izdato narandžasto upozorenje za karlovački i gospićki region, gde se očekuju obilna kiša i jaka grmljavina, dok je za centralnu Hrvatsku na snazi žuto upozorenje zbog moguće obilne kiše, prenosi Indeks.

Pojedini delovi autoputa Rijeka - Zagreb otvoreni su samo za putnička vozila, dok je na Jadranskoj magistrali na snazi zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila sa kamp prikolicama, motocikle.

Sneg koji je juče padao u Sloveniji stvorio je probleme u saobraćaju, pa je zimska oprema obavezna na pojedinim putnim pravcima na severozapadu zemlje.

Snežnih padavina u jutarnjim satima bilo je na području Kranjske Gore, a kasnije i na Bohinju i u Selškoj dolini, javljaju slovenački mediji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво