Pretres 22 lokacije u Crnoj Gori, zaplenjeno oružje

Pet osoba je uhapšeno nakon policijskih pretresa na ukupno 22 lokacije koje koristi 20 "bezbednosno interesantnih lica" u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju.

Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela šest pištolja različite vrste i kalibra, dve puške, više komada pištoljske i puščane municije, nekoliko okvira za municiju, šest elektronskih detonatorskih kapisli, 15 metara štapina, više komada sredstava za komunikaciju, pancir i vozilo, saopštila je Uprava policije Crne Gore. 

L. R., S. P., Z. P., E. T. i R. I. su lišeni slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni će uz krivične prijave biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. 

Protiv dve osobe su podnete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju. 

Privremeno oduzete stvari i predmeti biće predmet veštačenja u Forenzičkom centru, a o svim preduzetim merama i radnjama upoznat je nadležni tužilac.

Kriminalistička obrada je u toku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се