Izetbegović: Na svaki potez treba odgovoriti kontrapotezom

Na jedan ćemo uvek odgovoriti sa dva, rekao je predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović povodom formiranja rezervnog sastava policije Republike Srpske i ocenio da je svašta moguće ukoliko odgovor bude slab i da građani imaju razloga za zabrinutost.

Bakir Izetbegović je u inervjuu portal Kliks rekao da se "podiže stepen izvesne medijske i druge agresije u BiH, nagrađuju se ratni zločinci, negira se teritorijalni integritet BiH, preti se tom integritetu, policija u RS se pretvara u neku mini vojsku".

"Te poruke, reči i dela nisu nimalo ospokojavajući. Treba biti svestan te situacije, sigurnosna situacija se kvari i treba preduzimati korake, ne treba čekati da nas neka situacija zadesi", dodao je Izetbegović.

Na pitanje da li su mogući novi sukobi u BiH, Izetbegović je rekao: "Pa zavisiće od odgovora".

Ukazao je da ova sadašnja retorika i sve ovo što se radi ima različite ciljeve.

"Jedno je da se odvuku teme sa onoga o čemu oni ne bi da razgovaraju, o presudi Radovanu Karadžiću, o presudi u vezi sa 9. januarom, da se odvuče pažnja od socio-ekonomskog stanja, da se pomogne Srbiji u vezi sa Kosovom, pokušava se praviti neki balans. Ali se i isprobava reakcija međunarodne zajednice, patriota BiH, bacaju se probni baloni da se vidi kakav će odgovor biti. Ako bude slab odgovor, onda je svašta moguće", rekao je Izetbegović.

Na pitanje da li će Federacija BiH dobiti svoj rezervni sastav policije, Izetbegović je rekao da je SDA pokrenula inicijativu za popunjavanje redovnog sastava policije koji nedostaje, ali nije isključeno ni formiranje rezervnog sastava.

"Smatram da na svaki potez treba odgovoriti kontrapotezom. Mi nismo srećni što se dovodimo u tu situaciju i što nas prisiljavaju da reagujemo. Na jedan ćemo uvek odgovoriti sa dva, kada je reč o Federaciji BiH, duplo više ćemo imati rezervnih policajaca, mi to možemo izdržati", ocenio je Izetbegović.

Posle iskustava kroz koja su prošli Bošnjaci ne smemo dopustiti da nam se ponove neke stvari, rekao je Izetbegović.

"Slabost priziva silnike, a snaga ih obeshrabruje", zaključio je Izetbegović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 24. apr 2019, 23:22) - anonymous [neregistrovani]

Sve je slabiji

Koga briga sta govori Izetbegovic?? Neka radi u FBiH sta hoce a RS ide polako svojim putem.

(sreda, 24. apr 2019, 22:39) - Denis [neregistrovani]

Nikad naprijed

Samo kontra i samo prepiranje. Pa zar ne vidis da je destruktivna vasa politika. Odose nam omladina iz BiH. Slusam te svaki put jedno te isto. Ljudi su vise umorni od takve politike.

(sreda, 24. apr 2019, 22:02) - anonymous [neregistrovani]

Bakire,

Zao mi je sto si se toliko zaglibio (i bez zivog blata). Samo da te podsetim -- ovo nije 1992-ga; ovo je 2019-ta. Molim te promeni plocu (za dobrobit sva tri naroda). Oni ce i dalje biti komsije sa tobom ili bez tebe.

(sreda, 24. apr 2019, 18:52) - anonymous Lala [neregistrovani]

Ta idi ,

Ajde oladi Bakire !

(sreda, 24. apr 2019, 15:43) - anonymous [neregistrovani]

Bakir u panici

jer nema toliko policajaca za rezervni sastav u Federaciji!

(sreda, 24. apr 2019, 14:18) - anonymous [neregistrovani]

Usla voda u usi

Nema vise Klintonovih pa se sad preti nekakvim kontrapotezima, ne shvatajuci da ce na svaki njihov kontrapotez doci jos 3 poteza na koji oni nece moci odgovoriti.Vreme je da se spustite na zemlju i da ne dramite vise.Shvati Bakire da Bosna nikada nije niti ce biti samo vasa.Kad '90-ih niste uspeli da stvorite dzamahiriju u sred Evrope-Necete nikad!Dzaba kukumacete, evo vec skoro 30 godina, ali tako je kako sto pre se pomirite sa tim bice lakse i vama i nama.

(sreda, 24. apr 2019, 14:05) - anonymous [neregistrovani]

Mudžahedini

Šta će Mudžahedini u BIH Izetbegoviću? Kakvu kontrameru u dva koraka ima na tu temu?

(sreda, 24. apr 2019, 14:04) - anonymous [neregistrovani]

A je li to govori i na poteze njegovog oca pri napadima na kolone vojnika JNA?

A je li to govori i na poteze njegovog oca pri napadima na kolone vojnika JNA?