Pretplata u Crnoj Gori

Uz junske račune za struju, graćani Crne Gore dobiće i poseban račun za radio-televizijsku pretplatu. Ranije je pretplata naplaćivana uz račun za telefon, ali je pre godinu dana Telekom Crne Gore prekinuo takav način naplate. Od tada je RTV Crne Gore više puta upozoravala da se njen materijalni polozaj znatno pogoršao.

Račune za RTV pretplatu dobiće oko 270.000 domaćinstava i 20.000 preduzeća.

Iznos RTV pretplate je tri i po evra.

Prema nekim anketama, veći broj građana neće plaćati RTV pretplatu.

Zakon o radio-difuziji predviđa mogućnost da jedan broj domaćinstava, sa invalidima i osobama slabijeg materijalnog stanja, bude oslobođen plaćanja pretplate.

Ako pretplatnik ne bude plaćao RTV pretplatu, kako je Zakonom predviđeno, može biti novčano kaznjen od desetostrukog do pedesetostrukog iznosa minimalne cene rada , koja u Crnoj Gori iznosi 55 evra.

Položaj RTV Crne Gore, kako tvrde u toj kući, znatno se pogoršao od kako je Telekom pre godinu dana otkazao naplatu uz telefonski račun.

Rukovodstvo RTV Crne Gore je saopštilo da je teška finansijska situacija glavni razlog što ne može direktno da prenosi sednice Skupštine.

Radio-televizija Crne Gore je Skupštini uputila predlog da uz naknadu od 10 000 evra dnevno ponovo direktno prenosi sve sednice parlamenta.

Skupština tek treba da se izjasni o tom predlogu.

broj komentara 0 pošalji komentar