Pokušali da prokrijumčare drogu na školskom brodu "Jadran"

Više od 50 kilograma kokaina crnogorska vojna policija pronašla je pregledom školskog broda "Jadran", nezvanično saznaju "Vijesti"

Na brodu je otkriveno više desetina kilograma materije za koju se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama,  a određene kriminalne grupe imale su nameru da iskoriste aktivnosti krstarenja školskog broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas, navode iz Ministarstva odbrane.

"Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog dela", navode iz Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva podsećaju da je juče bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod "Jadrana" vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za oktivanje droge.

Posada je na brodu, a na "Jadranu" je i komandant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali na jedrenjak, pre nego što je pronađena sumnjiva materija, a za sada je nepoznato da li će brod uopšte isploviti.

Istragu vode Uprava policije i vojnobezbednosni organi, a koordiniše Više državno tužilaštvo iz Podgorice. Nezvanično, slučaj će preuzeti Specijalno državno tužilaštvo i očekuje se da uskoro u Tivat dođe neko od tužilaca iz tima Milivoja Katnića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво