Dodik posle četiri meseca zakazao sednicu Predsedništva BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nakon puna četiri meseca sazvao je drugu redovnu sednicu tog tela i to za 17. april, piše portal Kliks.

Prva i jedina redovna sednica održana je 12. decembra 2018., a šest dana nakon toga održana je vanredna sednica na kojoj je Predsedništvo BiH s dužnosti opozvalo niz ambasadora. Od tada se članovi Predsedništva BiH više nisu sastajali, navodi sarajevski portal.

Kako napominje Kliks, početkom meseca član Predsedništva BiH Šefik Džaferović kritikovao je Dodika upravo zbog te činjenice.

"Predsedništvo BiH od decembra prošle godine nije održalo redovnu sednicu, iako bi sednice trebalo po pravilu trbalo da se održavaju svakih 14 dana", rekao je Džaferović.

Džaferović tvrdi da Dodik nije zakazao ni vanrednu sednicu na njegov konkretni zahtev da Predsedništvo BiH zauzme zvaničan stav o nastavku izgradnje Pelješkog mosta, kao i da se utvrdi stav o informacijama koje se odnose na vrbovanje državljana BiH od Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske, i da se u tom smislu razmotre eventualne diplomatske mere.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 15. apr 2019, 20:06) - anonymous [neregistrovani]

Dodik otvoreno opstruiše rad državnih organa BiH

A za to optužuje Bošnjake!?!
Sramno!