Šehu: Albanija je u stanju državnog udara

Bivši šef albanske diplomatije Tritan Šehu smatra da je njegova država u stanju "državnog udara", prenosi portal A1on.

Tritan Šehu navodi da je parlament pun kriminalaca.

"Danas imamo parlament pun kriminalaca, imamo zamenika ministra spoljnih poslova koji na protivustavan način predstavlja zemlju kao ministar, vojne snage kontrolišu civilne aerodrome u zemlji i javno odbijaju da za to daju objašnjenje predsedniku države, što je ustavna obaveza", naveo je Šehu, prenosi portal A1on.

U reakciji koju je objavio na svom fejsbuk profilu Šehu navodi "da u zemlji poput Albanije, gde ne funkcioniše Ustavni sud, gde se predsedniku države, u svojstvu Vrhovnog komandanta oružanih snaga, ne daje objašnjenje za razmeštanje vojnih snaga na aerodromu u Tirani, kod građana se rađa pravo i potrebu za odbranu demokratije".

Dodaje i da Albanija već dve godine nema Ustavni niti Vrhovni sud.

"Verujem da je dovoljno i da ne treba da idemo dalje u kršenju osnovnih ljudskih prava, prava na svojinu, slobodu, institucije, te da u ovim uslovima zaštita demokratije postaje neophodna nacionalna potreba", zaključio je Šehu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво